Rijetke su škole koje u svom obrazovnom procesu nude zanimanja fizioterapeutski tehničar. Ali, još su rjeđe škole koje nude ovo zanimanje, a da imaju mogućnost izvođenja praktične nastave u ustanovama tipa Reumala, za čije potrebe se u većini slučajeva ovakva vrsta kadrova i obrazuje.

Pažljivo biranje učešća na nekim sajmovima, nikada se ne bi smjelo podvesti pod mišljenje, koje preovlađuje kod određenog dijela ljudi, da je to novac bačen u vjetar. Sajmovi su svojevrstan oblik reklamiranja, ali i potvrda vašeg postojanja i pokazivanja javnosti, onog, čime se baviš.

Škola za srednje stručno obrazovanje i radno osposobljavanje iz Sarajeva koja se bavi obrazovanjem učenika sa umanjenim intelektualnim sposobnostima za neka jednostavna zanimanja (pomoćni moler, pomoćni tapetar, knjigovezac, cvjećar, i sl.), nedavno se Lječilištu Reumal obratila sa zahtjevom da 6 učenika sa narušenim zdravljem u pratnji dva profesora provedu 2 – 3 dana na liječenju u Fojnici o trošku Reumala.

Tri janjeta, tri gajbe Sarajevskog, dva pakovanja čačkalica, potreban broj plastičnih čaša, tanjura i salveta, par boca fante i kisele, salata – i nije baš privlačan nagradni fond i satisfakcija za proliveni znoj i upaljene mišiće za učesnike nogometnog turnira organiziranog po sektorima između uposlenih Lječilišta Reumal.

Začudo, ovaj puta nije kišilo na ispraćaju 40. – te generacije fojničkih maturanata. Sreća, jer, sve ozbiljne meteo prognoze upozoravale su na evidentnu mogućnost popodnevnih pljuskova u unutrašnjosti Bosne i Hercegovine.Tradicionalno, defile maturanata je najposjećeniji događaj u Fojnici.

U Reumalu je 11. maja javnom tribinom u organizaciji Medžlisa Islamske zajednice Fojnica i Muftijstva Sarajevsko, počelo obilježavanje 555. godišnjice od uručivanja ahdname sultana Mehmeda Fatiha, gvardijanu Franjevačkog samostana u Fojnici fra Anđelu Zvizdoviću.

Ramazan u Reumalu, možda nije kao kod kuće; nedostaje vam vaše mjesto sjedenja u dnevnoj sobi, ili pogled kroz prozor na poznati krajolik, ili slatka dosada cjelodnevnog ljenjčarenja.

Danas je, jednosatnim odsustvom od svakodnevnih radnih aktivnosti, za 20 zaposlenika koji ove godine pune 10 (16), 20 (1) ili 30 (3) godina neprekidnog rada, priređen svečani prijem, na kojem su slavljenicima uručene zahvalnice i prigodne novčane nagrade.

Oduvijek se mislilo da april ima 30. dana i da Prvi maj dolazi poslije 30. aprila. Ove godine, april se nešto pofebruario, smanjio, „pokupio“, pa je jedva nagurao na 27 dana. Naime za neke je, slično kao i prethodnih godina, Prvi maj stigao u petak popodne.

Oni upućeniji, s razlogom, tvrde da je ovo prva temeljita adaptacija smještajnog prostora Reumala, od vremena njegovog stavljanja u funkciju početkom osamdesetih godina prošlog vijeka.

Ako ste još u dilemi, gdje ćete se za prvomajske praznike osjećati ugodno i sigurno, preporučujemo vam Lječilište Reumal u Fojnici.

Nekada su sajmovi bili jedinstveno mjesto, gdje su se, javnosti na uvid, nudili različiti noviteti u proizvodnji i uslužnim djelatnostima, gdje su se susretali privrednici i sklapali vrijedni poslovni aranžmani.

Svakodnevni život nam ne ostavlja puno vremena kojeg posvećujemo sebi i svojim potrebama. Ponekad je dovoljan samo jedan lijep vikend sa dragim ljudima i u ugodnom okruženju da napunimo baterije i suočimo se sa novim izazovima. Pripremili smo za Vas poseban  Vikend programa tokom cijele godine gdje po atraktivnoj cijeni možete posvetiti sebi opuštajuće trenutke.

 

Povodom nastupajućeg blagdana svim vjernicima pravoslavne vjeroispovijesti želimo najiskrenije čestitke.

Fojnici će se 13. i 14. aprila 2018. godine održati Prvi euroazijski forum i Peti međunarodni kongres tradicionalne i alternativne medicine na temu „Prevencijom do zdravlja“.

Sebastian Kneipp (1821.- 1897.) na vlastitoj je koži dokazao da je voda lijek. Kada je davne 1849. godine kao student obolio od tuberkuloze, nijedan mu liječnik nije mogao pomoći. U potrazi za spasonosnim lijekom naišao je na staru knjigu o blagotvornosti hladnih kupki, a kako nije imao što izgubiti, odmah je započeo s vodenom terapijom.

Povodom nastupajućeg blagdana svim vjernicima katoličke vjeroispovijesti želimo sretan Uskrs

Lječilište Reumal, zajedno sa ostalim privrednim subjektima u Fojnici (Štamparija, Zavodi Drin i Bakovići, ŠPD, MS WOOD, Miam, Color Art, I.Bošnjak), odazvalo se na poziv načelnika Općine Fojnica Sabahudina Klisure, da se udruženim sredstvima kupi vozilo neophodno za rad Vatrogasnog društva u Fojnici.

 “Zbog mnogobrojnosti i razvrsnosti minerala” u naučnim se krugovima područje Fojnice “često zove i prirodni mineraloški muzej”.

Jučer je u svim bosanskohercegovačkim gradovima svečano obilježen 8. mart. Dan žena. Protokol obilježavanja borbe za žensku ravnopravnost, istovjetan je skoro u svim sredinama: obično počinje uručivanjem karanfila od radnih kolega ili sindikalnih vođa, nastavi sa skraćenim radnim vremenom i završava sa svečanim ručkom ili večerom u nekom pristojnom restoranu. Zato je sinoć bilo živo u Reumalu, koji je organizovano pohodilo više od 300 žena iz Sarajeva, Breze, Busovače, Goražda, Hadžića, Fojnice .......

Cjenovnik

Informacije i rezervacije

+387 30 838 800
+387 30 838 801
+387 30 838 802
+387 30 838 848 fax
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Tretman skolioze kod djece

Novi program za prevenciju i tretman skolioze

Koncept po Katharini Schroth


Program je namijenjen...
Opširnije...

Odmor u wellness centru
ljeto 2016

Provedite odmor u Reumal wellness centru

Program od 5 dana po cijeni 365 KM


Aranžaman uključuje...
Opširnije...

Programi za penzionere
penzioneri 01

U saradnji sa  penzionerima/ umirovljenicima

Programi u trajanju od 10 dana


Najpovoljniji programi za penzionere ...
Opširnije...

Banjska 1, 71270 Fojnica, Bosna i Hercegovina
+387-30-838-800

Lječilište «Reumal» Fojnica

bsarendetr