Wellness
 
Wellness

Wellness centar Reumal je otvoren u septembru 2013. godine, a prostire se na površini od 280 m2. Sadrži finsku i parnu saunu, jacuzzi, podvodnu masažu, salone za različite vrste masaža, kneipp i tople klupe, fitness sobu sa trakama za trčanje i biciklima, kozmetički salon sa najmodernijom opremom, relax sobu namijenjenu odmoru i relaksaciji, te vitamin bar za osvježenje.

Ovaj moderni wellness centar je dio strateškog obogaćivanja i proširivanja turističke ponude Reumala, ali i Fojnice, čineći dostupnima specifične usluge na ovim prostorima. U saradnji sa partnerima Wellness centar je opremljen savremenim aparatima čijom se primjenom ostvaruju izvanredni rezultati u domenu estetike, kozmetike i wellnessa.

Pored klasičnih wellness usluga poput masaža i sauna, centar nudi i tretmane iz oblasti kozmetike i estetike. Iz ponude treba posebno naglasiti tretmane kavitacije i radiofrekvencije, moderne postupke neinvazivnog i bezoblnog uklanjanja masnih naslaga kao alternativa liposukcije. Efekti ovih tretmana su višestruki: poticanje metabolizma, uklanjanje masnih naslaga, uklanjanje celulita, zatezanje kože, učvršćivanje kože i oblikovanje tijela.

Kozmetički salon raspolaže također savremenim aparatom Beauty Tower kojim se vrše svi tretmani lica (vapozon, vakuum i raspršivač, visoka frekvencija, frimator, Wood-ova lampa, cryo-termo terapija). Salon pruža i usluge manikira i pedikira, depilacije, te različitih tretmana tijela.

Sportski sadržaji su svakako neizostavan segment ponude svakog wellness i spa centra, pa tako i Wellness centar Reumal svojim klijentima pruža dodatne mogućnosti aktivnog sudjelovanja u procesu oblikovanja tijela i redukcije tjelesne težine. Korištenjem fitness trake i bicikla izvode se aktivnosti koje ne predstavljaju dodatni stres u procesu učenja, već su jednostavne za izvođenje, a istodobno zahtjevne u smislu fizičkog opterećenja.

Masaža je lijek, opuštanje, način da se čovjek probudi i uspava, da vrati izgubljenu sigurnost, potpuno spozna svoje tijelo, da prepozna neka mjesta na kojima je napet a toga možda nije ni svjestan.

Pozitivni efekti masaže su raznovrsni: poboljšava lokalnu prokrvljenost, snižava krvni pritisak i puls, opušta muskulaturu, pospješuje zarastanje rana i ožiljaka, ublažava bol, ubrzava metabolizam ćelija u tkivu, reducira stres, stvara psihičku opuštenost, održava elastičnost kože i vezivnih tkiva i utječe na cjelokupan vegetativni nervni sistem.

Iz ponude izdvajamo:
Klasična masaža – Aroma masaža – Četveroručna masaža – Refleksna masaža stopala – Sportska masaža – Masaža lica

Informacije i rezervacije

+387 30 838 800
+387 30 838 801
+387 30 838 802
+387 30 838 848 fax
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Tretman skolioze kod djece
skoliose

Novi program za prevenciju i tretman skolioze kod djece

Koncept po Katharini Schroth


Program je namijenjen...
Opširnije...

Ljeto na zlatnim vodama
ljeto 2016

Provedite ljeto u Fojnici na zlatnim vodama

Program od 5 dana po cijeni 365 KM


Aranžaman uključuje...
Opširnije...

Programi za penzionere
penzioneri 01

U saradnji sa Savezom udruženja penzionera/ umirovljenika u FBiH i Maticom umirovljenika Hrvatske

Programi u trajanju od 10 dana za članove


Najpovoljniji programi za penzionere ...
Opširnije...

Banjska 1, 71270 Fojnica, Bosna i Hercegovina
+387-30-838-800
  
Reumal Logo
FacebookTwitterYoutubeGoogleFeed
Bosnian Arabic English German Turkish