Novosti
 

Izvršena verifikacija mjerila

IMG 7526Mjeriteljska laboratorija Verlab, imenovana od strane Instituta za mjeriteljstvo BiH, za pružanje usluga ispitivanja i verifikacije etalona i mjerila u zdravstvu u oblasti medicinskih instrumenata sa funkcijom mjerenja u Bosni i Hercegovini, izvršila je postupak verifikacije u zdravstvenoj ustanovi Lječilište "Reumal" Fojnica.

Ovim je zdravstvena ustanova Lječilište "Reumal" Fojnica ispunila zakonsku obavezu verifikacije svojih mjerila i za 2017. godinu, te time pokazala da pored što ispunjava zakonske obaveze, brine i o sigurnosti, tačnosti i pouzdanosti svojih mjerila, a samim tim i dijagnoze i tretmana svojih pacijenata. Lječilište "Reumal" Fojnica se zahvaljuje timu laboratorije Verlab na profesionalnom odnosu i saradnji za vrijeme postupka verifikacije.

Obilježena godišnjica vokalnog ansambla Srma

Povodom dana Općine Fojnica, a ujedno i 6 godina postojanja vokalnog ansambla SRMA, 10. marta je održan koncert u punoj sali Reumala.

U programu su, osim vokalnog ansambla Srma, učestvovali i orkestar Čarolija, fojnički tamburaši sa fra Mirkom Majdandžićem, hor Aktiva žena MIZ Fojnica, učenici OŠ ,,Muhsin Rizvić“, te specijalni gost Sejo Pitić.

Voditeljica VA Srma Nermina Čohadžić je tom prilikom rekla: "Na naše veliko zadovoljstvo nailazimo na podršku naših sugrađana, javnih ustanova, privatnih poduzetnika, načelnika Općine te hotela Reumal koji nam omogućava da u izuzetno lijepom, prostranom i ugodnom ambijentu realizujemo nastupe u svom gradu. Sve to nam je od posebne važnosti jer nam daje motiv da se još više i predanije dajemo za našu ideju".

VA Srma uglavnom izvodi sevdalinke, ali u svom repertoaru imaju i kompozicije iz evergrina i drugih različitih žanrova sa prostora bivše Jugoslavije. Do sada su nastupili na više domaćih i međunarodnih smotri, festivala i sl.
Voditelj manifestacije je bio Enver Šadinlija. Sponzori ove manifestacije su bili BH Pošta, Kulturni centar Yunus Emre i Lječilište “Reumal” Fojnica, a pokrovitelj Općina Fojnica.

 

Edukacija za ljekare Reumala

Protekle sedmice održano je edukativno predavanje za ljekare iz Reumala u saradnji sa kompanijom Berlin - Chemie iz oblasti elektroforeze. Predavanja su održali dr.Elvedin Kapo- specijalista fizikalne medicine i rehabilitacije, mr.sci.dr.Samiha Elmasbegović- Hodžić -specijalista fizilkalne medicine i rehabilitacije i dr sci. med. Amila Kapetanović - specijalista fizikalne medicine i rehabilitacije.

O reumatizmu i posljedicama oboljenja

Samiha

 

Ukoliko ste propustili gostovanje mr. sci. dr. Samihe Elmasbegović - Hodžić u emisiji "Zdravlje na prvom mjestu" na Hayat TV, to možete nadoknaditi. Zanimljiva tema DEGENERATIVNI REUMATIZAM i poučne činjenice iz gostovanja naše doktorice su najbolja preporuka za gledanje.

 

dr. Samiha Hodžić na Hayat TV

Informacije i rezervacije

+387 30 838 800
+387 30 838 801
+387 30 838 802
+387 30 838 848 fax
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Završeni radovi
new bazen

Novi bazen u Reumalu pušten u rad

Reakcije gostiju pokazuju da je novi bazen pun pogodak


Samo u prvoj sedmici...
Opširnije...

Novi film o Reumalu
fist 2017

Predstavljanje novog reklamnog filma o Reumalu

Nakon sveobuhvatnih radova i rekonstrukcije novo izdanje


Za sve one koji još nisu imali priliku lično pogledati urađeno...
Opširnije...

Programi za penzionere
penzioneri 01

U saradnji sa Savezom udruženja penzionera/ umirovljenika u FBiH i Maticom umirovljenika Hrvatske

Programi u trajanju od 10 dana za članove


Najpovoljniji programi za penzionere ...
Opširnije...

Banjska 1, 71270 Fojnica, Bosna i Hercegovina
+387-30-838-800
  
Reumal Logo
FacebookTwitterYoutubeGoogleFeed
Bosnian Arabic English German Turkish