Novosti
 

Završeno renoviranje bloka hidroterapije

Nakon 2 mjeseca intenzivnih i obimnih radova blok hidroterapije je zasjao u novom izdanju. Izmijenjena je kompletna vizura ambijenta, urađene nove elektro- i hidro-instalacije, promijenjen raspored pojedinih kada, a najveća novina je novi kneipp dužine cca 7 metara. Hidroterapija počinje sa radom danas, 6. juna, a u priloženim fotografijama možete pogledati novo izdanje.

 

 

Obilježen dan Reumala

Godinama ustaljena praksa obilježavanja 9. maja kao Dana ustanove je nastavljena i ove godine. Ponovo su se okupili radnici koji su navršili 10, 20 i 30 godina neprekidnog rada u Reumalu, a ovoj skromnoj svečanosti su prisustvovali i novopečeni penzioneri odnosno oni koji ove godine odlaze u penziju. Okupljenima u prije svečanog ručka uručene zahvalnice i novčane nagrade, a sindikalna organizacija je ispraćenim u penziju obezbijedila i skromne poklone.

Istim povodom održan je i turnir u malom nogometu, a učestvovale su ekipe Fizioterapeuti, Konobari i Banja Securitas. Poslije odigranih utakmica ekipa Banja Securitas bila je najbolja i osvojila prvo mjesto, a proglašeni su najbolji igrač - Adis Klisura, najbolji strijelac - Dženan Karić i najbolji golman - Sabid Karić.

Predstavnici Reumala u posjeti penzionerima USK

Predstavnici Lječilišta "Reumal" Fojnica, Šejla Imamović i Sead Gačo su ove sedmice posjetili udruženja penzionera/ umirovljenika u Jajcu i Unsko-sanskom kantonu, te se informisali o radu općinskih udruženja penzionera/ umirovljenika u ovoj regiji. Sastanku su prisustvovali svi predsjednici udruženja iz USK, a upriličena je i prezentacija svih novosti i pogodnosti u Reumalu koje u narednom periodu očekuju penzionere/ umirovljenike. Prisutni su upoznati i sa novim ljetnim periodom sa popustima i programima za penzionere/ umirovljenike, a u razgovoru su iznesene i konstruktivne sugestije i prijedlozi za buduću saradnju.

Donacija ortopedskih pomagala

Amira Džulabić, predsjednica Udruženja oboljelih od multipleskreloze SBK-a „Uzdah“ je Lječilištu „Reumal“ Fojnica uručila određeni dio ortopedskih pomagala.
Kako je i sama oboljela od ove bolesti već duži niz godina, došla je na ideju da osnuje ovo udruženje koje će na nivou kantona okupiti sve oboljele i biti im svojevrsna podrška u njihovim svakodnevnim životima.
-Osnovali smo ovo udruženje sa ciljem kako bi pomogli, kako nama starijim generacijama, tako i djeci.Udruženje broji 128 članova, obišli smo sve domove zdravlja u Srednjobosanskom kantonu kako bismo napravili tačnu statistiku oboljelih od multipleskreloze i našli smo da je broj veći od očekivanog, a od toga je značajan broj i nepokretnih. Iz nekih njima poznatih razloga ljudi često skrivaju svoju bolest, neki to kriju iz stida, straha, ima ih sigurno više oboljelih, ali ne žele da to kažu. Dobili smo jednu donaciju pomagala iz Danske i to smo dijelili u domovima zdravlja SBK, bolnicama u Travniku i Novoj Biloj, Zavodu „Bakovići“ , a evo nas i u Lječilištu "Reumal" u Fojnici, kazala je predsjednica Amira Džulabić.
Donaciju je u ime Lječilišta primila Emira Klisura, šefica terapeuta Nove bolnice.

Informacije i rezervacije

+387 30 838 800
+387 30 838 801
+387 30 838 802
+387 30 838 848 fax
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Tretman skolioze kod djece
skoliose

Novi program za prevenciju i tretman skolioze kod djece

Koncept po Katharini Schroth


Program je namijenjen...
Opširnije...

Ljeto na zlatnim vodama
ljeto 2016

Provedite ljeto u Fojnici na zlatnim vodama

Program od 5 dana po cijeni 365 KM


Aranžaman uključuje...
Opširnije...

Programi za penzionere
penzioneri 01

U saradnji sa Savezom udruženja penzionera/ umirovljenika u FBiH i Maticom umirovljenika Hrvatske

Programi u trajanju od 10 dana za članove


Najpovoljniji programi za penzionere ...
Opširnije...

Banjska 1, 71270 Fojnica, Bosna i Hercegovina
+387-30-838-800
  
Reumal Logo
FacebookTwitterYoutubeGoogleFeed
Bosnian Arabic English German Turkish